Vaisala refraktometri iz Zutore 

Mjerenje Brix-a i različitih koncentracija kontinuirano, točno i u stvarnom vremenu.

Što je procesni refraktometar? 

Vaisala procesni refraktometri koriste se za kontinuirano mjerenje koncentracije tekućina u raznim industrijama, pozicijama ugradnje i primjenama. Mjerenje u stvarnom vremenu i dobiveni podaci omogućuju naprednu i točnu kontrolu procesa, koja podržava industrijsku automatizaciju. 

Osvijetlite svoju budućnost 

Iskoristite puni potencijal kontrole procesa s pionirskim, optičkim, kontinuiranim procesnim refraktometrom Vaisala Polaris. Ovi robusni instrumenti optimiziraju proizvodne procese, povećavaju produktivnost, štede resurse, energiju i vrijeme u raznim industrijama i primjenama. 

Ključne prednosti


 

Uvijek točno, bez pomaka  

Mjerenje se temelji na optičkom mjerenju indeksa loma (n). Indeks loma ovisan je o otopljenoj tvari, a može se mjeriti iz praktički bilo koje tekućine ili suspenzije. Čestice, mjehurići ili boja ne utječu na mjerenje. 

Izvanredna izdržljivost

Izuzetno dugotrajna stabilnost i princip mjerenja bez pokretnih dijelova osiguravaju godine, čak desetljeća točnog, kontinuiranog, brzog i stabilnog mjerenja koncentracije šećera (Brix) i raznih drugih kemijskih koncentracija izravno u procesnom toku.

Jednostavna ugradnja 

Jednostavna ugradnja izravno na procesne cjevovode različitih veličina sa standardnim sanitarnim i Variline spojnicama ili ugradnja sa sanitarnom protočnom ćelijom s mjernim podacima ugrađenim u kontrolni sustav. Vaisala nudi i minijaturnu protočnu ćeliju za premosne linije ili linije za uzorkovanje, prikladne primjerice u farmaceutskoj proizvodnji.

Jednostavno održavanje 

Procesni refraktometri su instrumenti koji se lako ugrađuju i jednostavni su za održavanje. Optički princip mjerenja u kombinaciji s instrumentom, koji ne sadrži pokretne dijelove, ne zahtijeva redovno održavanje. 

Puni raspon mjerenja 

Raspon mjerenja za koncentraciju/Brix je 0-100 %.

3-A sanitarni i EHEDG certifikat 

Higijenski certifikat jamči ispunjenje svih higijenskih zahtjeva, a sanitarna svojstva utkana su u dizajn proizvoda. Proizvod je siguran i pogodan za upotrebu u proizvodnji hrane i pića.